Case: Mijn zwemcoach

Dit concept is tot stand gekomen na het zien van de gelijknamige website. Na het zien van de website vond ik het idee te gek maar er miste iets naar mijn mening. Waarom zou je thuis te training moeten bekijken en dit onthouden totdat je gaat trainen. Ik heb een concept voor een app bedacht waardoor je de training online zwemtrainer mee kunt nemen naar het zwembad.

Nieuwe technieken

De kost van waterdichte telefoons zorgt voor nieuwe mogelijkheden om een online zwemtrainingstool te combineren met je mobiele telefoon. Nieuwe kansen ontstaan en hier heb ik op ingespeeld.

KNZB dol enthousiast

Dit project is initieel gestart uit eigen interesse, maar nadat de KNZB van het concept hoorde waren ze zo enthousiast dat ze interesse hebben getoond om het concept uit te werken.

Wireframes

Om de flow en het gebruikersgemak van de website over te nemen in de app heb ik wireframes gemaakt en kon op deze manier snel kijken of de de usability van de bestaande website overeenkwam met het cocnept.

Daarnaast zijn er nieuwe functionaliteiten uitgewerkt die mogelijk werden door het gebruik van de mobiele telefoon. Door dit in wireframes uit te werken heb ik snel iteratieslagen kunnen maken.

Grafisch ontwerp

De wireframes heb ik gebruikt om de indeling van de content en flow vast te stellen. Daarna heb ik een duidelijke en sportieve uitstraling gegeven aan de app.

Door gebruik te maken van afbeeldingen en subtiele kleurverlopen heb ik een modern ontwerp neergezet. Het gebruik van complementaire kleuren zorgt dat de focus van de gebruiker gaat naar de call-to-actions.